Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Синдирмьо по Родопски

Синдирмьо по Родопски

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Синдирмьо по Родопски
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"И на вас ли ви звучи като мистична вкусотийка от кухнята на баба"

Необходими Продукти

  • брашно - 60 г бяло
  • грис - 80 г царевичен за качамак
  • вода - 1 ч.ч.
  • масло - 100 г
  • овче сирене - 130 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете водата в тенджера и оставете да заври. Намалете котлона на слаба температура и добавете маслото и сиренето.

Ако имате възможност използвайте овче масло. Разбъркайте хубаво и оставете да се разтопят.

При готовност малко по малко добавяйте от сместа между царевичен грис и брашното и бъркайте непрекъснато до изсипване на цялото количество.

Бъркайте за се получи нещо като варено тесто (тесто за еклери) и започне да се отделя от стените на тенджерата.

Гответе още около 4-5 минути или докато започне да се отделя маслото (да лъска) по качамака.

Сервирайте Синдирмьо по Родопски топло с натрошено сирене отгоре или като гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: