Начин на приготвяне
В купа сложих захарта, солта, яйцето, маята, затопленото мляко. Добавих брашно да стане гъста каша.
Оставям на топло, като бъркам няколко пъти да шупне.
Добавям брашно и с дървена бъркалка, не с ръце, разбърквам да стане меко тесто.
Оставям на топло докато втасва. След това с намаслени ръце взимам от тестото и правя малки топки, които нареждам в намазана с мазнина тава.
Оставям да втасва и след това заливам със сместа от яйцето, млякото и сиренето.
Пека в фурна на 160 градуса до готовност.
След като го извадя от фурната, поставям на решетка и намазвам милинките с разтопено масло.
Завивам с кърпа, за да са мекички.
Милинките по родопски са чудни!
Коментари