Начин на приготвяне
Месото се измива, нарязва на едри порции. В купа се смесва олио, сол, черен и червен пипер, ситно нарязан пресен джоджен и розмарин. Разбърква се добре и месото се намазва от всички страни.
Почиства се лападът, бланшира се за минута-две да промени леко цвета си и отцеждаме добре. Нарязва се и смесваме с нарязан пресен зелен лук, магданоз и китка пресен джоджен.
Получената смес сипваме в голяма тава на дъното, отгоре се нарежда агнешкото месо и наливаме около 2 ч. ч. вода, да достига малко под месото. Завива се отгоре с алуминиево фолио.
Печем на 200 градуса около 30 минути, намалява се на 170 градуса печем още 1 час и половина, изважда се, сваляме фолиото и запичаме още половин час за хрупкава коричка.
Сервираме с клонче пресен джоджен и чаша вино.