Агнешко с Лапад и Зелен лук

Агнешко с Лапад и Зелен лук
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
5
"Вкусът на това агнешко със свеж лапад и зелен лук е несравним"

Необходими Продукти

  • агнешки ребра - 2 кг
  • лапад - 2 връзки
  • пресен лук - 2 връзки
  • моркови - 2 - 3 големи
  • сол - на вкус
  • марината за месото
  • олио - 50 мл
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • джоджен - пресен
  • магданоз
  • розмарин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива, нарязва на едри порции. В купа се смесва олио, сол, черен и червен пипер, ситно нарязан пресен джоджен и розмарин. Разбърква се добре и месото се намазва от всички страни.

Почиства се лападът, бланшира се за минута-две да промени леко цвета си и отцеждаме добре. Нарязва се и смесваме с нарязан пресен зелен лук, магданоз и китка пресен джоджен.

Получената смес сипваме в голяма тава на дъното, отгоре се нарежда агнешкото месо и наливаме около 2 ч. ч. вода, да достига малко под месото. Завива се отгоре с алуминиево фолио.

Печем на 200 градуса около 30 минути, намалява се на 170 градуса печем още 1 час и половина, изважда се, сваляме фолиото и запичаме още половин час за хрупкава коричка.

Сервираме с клонче пресен джоджен и чаша вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: