Пълнени патладжани по турски

09/04/2018
"Има ли още някой, който не се е уверил, че става ли дума за пълнени патладжани, то те задължително трябва да са по турски "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 786
  • Преглеждания за месеца122
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • патладжани - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • кайма - 400 г
  • чушки - 1/2 зелена
  • чушки - 1/2 червена
  • доматена салца - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • За бешамела
  • брашно - 1 с.л
  • масло - бучка
  • прясно мляко - 200 - 300 мл (в зависимост от желаната гъстота)
  • сол - щипка
  • индийско орехче - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Целите патладжани ги изпържете от четирите страни. Разрежете ги от едната страна и ги отворете. Сложете ги в тавичка за печене.

В тиган запържете главата лук и чушките. Добавете каймата и изпържете добре.

Направете бешамела, като запържите брашното в маслото и разредете с млякото.

Сложете сол и щипка индийско орехче. Напълнете патладжаните и отгоре сложете бешамела. Печете във фурната за около 30-40мин.

Преди да изключите ръснете малко кашкавал и ги върнете за още 5-10 минути до златиста коричка.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар