Прясно зеле с лук, копър и домати на фурна

11/04/2018
"Когато ви се иска да замените тежки меса с нещо свежо и вкусно - опитайте нашето прясно зеле с лук, копър и доматки на фурна "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 803
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата53
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се зелето на ивички, морковите /обелени/ се режат на полумесеци, лукът се реже на ситно заедно с чесъна.

Доматите се почистват от люспата и режем на парчета.

В тенджера със загрято олио се задушават лук, чесън, моркови и зеле.

Когато обемът спадне, сипваме нарязани домати, червен пипер, нарязан магданоз, копър и дафинов лист.

Залива се с вода малко под продуктите, добавя се сол на вкус и черен пипер.

Прехвърля се в тава и печем в умерена фурна 35 минути до готовност на зелето.

Сервираме поръсено с копър.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар