Родопска Топеница

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Родопска Топеница
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Топиш, топиш и е можеш да се наситиш на тази разкошна родопска топеница"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 200 г
  • пилешко филе - 200 г
  • лук - 1 голяма глава
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • гъби - 250 г печурки
  • чушки - 4 - 5 бр. червени печени и обелени
  • домати - 400 г от консерва или пресни настъргани
  • олио - 4 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.суха
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.
  • кашкавал - 100 г настърган за поръсване
  • магданоз - 3 с.л. нарязан за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месата на ивици. Загрейте олиото на умерена температура в дълбок тиган на котлона. Задушете месото за около 10 мин, като разбърквате периодично.

Почистете и нарежете гъбите на филийки. Нарежете лука и чесъна на дребно, а чушките - на ивички. Добавете гъбите към месото.

След около 10 мин, след като омекнат, добавете лука и чесъна, след това и ивиците чушки. След като и лукът омекне, добавете доматите, овкусете ястието с чубрицата, мащерката, солта и черния пипер.

Разбъркайте хубаво, намалете котлона и оставете ястието да къкри под похлупак за около 25 мин.

Преди да сервирате, поръсете с настърган кашкавал и нарязан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
519
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ilia Stoykov
Ilia Stoykov
Страхотно ястие! Облизахме си пръстите!
19.01.2019 13:45
3