Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Запеканки»Печена кайма по холандски

Печена кайма по холандски

Росица МариноваРосица Маринова
Помощник Готвач
1097914611
Печена кайма по холандски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кайма - 800 г
  • хляб - 3 филии сух
  • лук - 2 глава
  • домати - 60 г
  • сирене - 140 г
  • олио - 4 с.л.
  • домати - 1 малка консерва
  • червено вино - 250 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме филиите хляб, изцеждаме ги и ги смесваме с каймата и яйцето. Добавяме нарязания на ситно лук, 2/3 от доматеното пюре и сиренето - нарязано на кубчета (оставяме малка част за поръсване).

Разстиламе сместа в намазнена правоъгълна тава, поръсваме с останалото сирене и печем за около 40 мин.

Сгорещяваме малко мазнина на котлона, добавяме останалото доматено пюре, червения пипер и виното.

Подправяме със сол и черен пипер.

Изваждаме печената кайма от фурната и нарязваме на правоъгълни парчета.

Поднасяме порциите с полят отгоре сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: