Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Ресторантска пица

Ресторантска пица

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Ресторантска пица3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Чудили ли сте се защо в ресторанта пицата е толкова вкусна - вижте тайната"

Необходими Продукти

  • Тесто
  • брашно - 500 г
  • прясна мая - 20 г или 7 г суха
  • прясно мляко - 1 ч.ч. или вода
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 8 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • захар - 1 щипка
  • Плънка по избор
  • шунка - 200 г
  • гъби - 50 - 100 г
  • топено сирене - 100 г
  • Още
  • доматено пюре - 200 г
  • кашкавал - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продуктите за тестото се замесва меко тесто. Късат се топки /колкото юмрук/ с намазнени ръце и се поставя в намазана с олио тава или хартия за печене, раздърпва се по краищата.

Отгоре се намазва с доматено пюре, настърган кашкавал и всички други съставки.

Пече се в загрята фурна на 250-300 градуса за 10-15 минути.

Сервирайте със сос по избор.

Забележка: Пицата не втасва. Получават се две големи пици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: