Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Ресторантска мусака

Ресторантска мусака

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Ресторантска мусака
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Ресторантска мусака с чуден домашен вкус Ей това е идеалното ястие"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • картофи - 1 кг
  • лук - 2 бр. стар
  • домати - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка (400 г)
  • яйца - 2 бр.
  • брашно
  • магданоз
  • олио
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно, картофите се обелват и нарязват на кубчета.

Нарязаният лук и картофи се изсипват в тавата, омесват с каймата, заливат се в малко вода и олио се задушават, като когато са задушени, се добавят настърганите домати, червен пипер, солта, магданоз и се залива с вода.

Пече се и когато е готова мусаката, се залива със заливка от 1 кофичка кисело мляко, 2 яйца и 2 лъжици брашно.

Заливката се пече до зачервяване.

Ресторантската мусака е готова.

Ако решите следващия път да изпробвате нещо различно, препоръчваме да опитате някоя от нашите рецепти за гръцка мусака или турска мусака с патладжан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Tanya
Tanya
Перфектна!
11.03.2019 13:02