Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Дроб Сарма»Ароматен агнешки бут с дроб сарма и гъби във фурна

Ароматен агнешки бут с дроб сарма и гъби във фурна

DenitsaDenitsa
Помощник Готвач
823431283261
04/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
190 мин.
Общо
220 мин.
Порции
7
"Агнешко, дроб сарма и гъби - сигурни сме, че и вие изведнъж огладняхме"

Необходими Продукти

  • агнешко бутче - 1 бр.
  • зелен лук - 7 стръка
  • гъби - 5 бр. големи печурки
  • джоджен - 1 с.л. сух
  • краве масло - 50 г
  • олио - 80 г
  • черен пипер
  • сол
  • бахар - 2 зърна
  • дафинов лист - 1 голям лист
  • За дроб сармата
  • агнешки комплект - 1/3 за дроб сарма
  • ориз - 1 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • джоджен - 1/2 с.л. сух
  • зелен лук - 2 стръка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тава поставяме целия агнешки бут, намазан с маслото, и го овкусяваме с подправките.

Покриваме тавата с алуминиево фолио и слагаме в предварително нагрята фурна да се пече 150 минути на 200 градуса.

Докато бутът се пече, приготвяме дроб сармата. Добре измиваме агнешките дреболийки и ги нарязваме на кубчета.

В тенджера ги запържваме леко заедно с лука, ориза и подправките в малко олио. Добавяме 1 ч.ч. вода и оставяме да поври за около 10 мин.

Изваждаме тавата от фурната и махаме фолиото. Пресипваме полуготовата дроб сарма в тавата, добавяме 2 ч.ч. вода и запичаме за още 30-35 минути без фолио.

15 минути преди да е готово ястието, нареждаме целите гъби върху ориза и отново връщаме във фурната, за да се доизпече.

Ароматният агнешки бут с дроб сарма и гъби във фурна е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: