Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Шведски ябълков пай

Шведски ябълков пай

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Шведски ябълков пай
Снимка: marcheva14
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Ябълков пай по шведска рецепта - гарантирана наслада"

Необходими Продукти

  • ябълки - 3 бр големи
  • захар - 3 с.л. , кристал
  • канела - 1 ч.л.
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • ЗАЛИВКА
  • масло - 150 г
  • захар - 180 г, кристал
  • орехи - 100 г скълцани
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 130 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • ванилия - 1 на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса;

Форма, намаслена с масло, около 24-25 см.

Орехите са запичат на сух тиган, оставят се настрана.

Ябълките се почистват и нарязват на филийки. Поливат се с лимонов сок и се изсипват в намаслената форма. Изравняват се и се поръсват с 3 с.л. захар и канелата.

Ябълките трябва да заемат 2/3 от дълбочината на формата.

Маслото се разтопява и към него се прибавя захарта, орехите, солта и леко разбитото яйце. Разбърква се.

Прибавя се брашното, разбърква се до хомогенна смес. Сместа се изсипва във формата върху ябълките и леко се разбутва с дървено шишче, за да се разнесе равномерно.

Ябълковият пай се пече на 180 градуса до златиста коричка около 60 мин.

Паят се сервира горещ с топка сладолед/сметана или студен.

Шведският ябълков пай е много вкусен!

Източник: Cause it`s Always Delecious

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: