Постен Портокалов Сладкиш

14/04/2018
Росица Петрова
отРосица ПетроваГотвач201721222
"Подходящ за пости и без никакъв компромис с вкуса - разкошен кекс за всички почитатели на сладичкото "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 739
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 280 г
  • бакпулвер - 10 г
  • царевично нишисте - 60 г (натурално)
  • сол - 1 щипка
  • захар - 160 г
  • олио - 60 мл
  • портокалов сок - 60 мл (прясно изцеден)
  • оцет - 1 с.л.
  • газирана вода - 180 мл
  • портокалова кора - на 1/2
  • какао - 3 с.л.
  • ромова захар - 1 пакет
  • мед - 3 с.л. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте сухите съставки (брашно, бакпулвер, нишесте, сол). Прибавете и захарта и разбъркайте.

В друг съд смесете сока от портокала, оцета, олиото и газираната вода.

Разбъркайте двете смеси, докато получите хомогенна смес.

Отделете 1/3 от готовата смес и в нея разбъркайте какаото и захарта с аромат на ром.

В другата сложете настърганата кора от половин портокал.

Подмажете форма за кекс или тавичка с олио и изсипете първо бялата смес.

Отгоре на места сложете от кафявата и с дървено шишче или с върха на нож с въртеливи движения леко разбъркайте.

Сложете сладкиша да се пече в леко загрята фурна. Увеличете я на 170 градуса с вентилатор и печете около 40 минути.

Готовия сладкиш извадете от формата и след като се охлади леко, го намажете с меда.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар