Начин на приготвяне
Омесваме тесто с брашното, яйцата, които сме разбили, олиото, солта и водата.
Разточваме 6 кори, които оставяме да позасъхнат.
Отделно кипване прясното мляко и като бъркаме с лъжица, сипваме в него захарта, маслото и гриса. Когато сместа се поохлади, прибавяме предварително разбитите яйца.
Накъсвате с разтопено масло половината от корите и ги нареждаме една върху друга в намаслена тавичка. Разстиламе плънката и отгоре нареждаме останалите кори, които също поръсваме с мазнина, като най-горната кора поръсваме най-обилно, а освен това я напръскваме със студена вода.
Печем баницата в умерена фурна. След като се опече, нарязваме я на парчета и поръсваме с пудра захар.