Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Какаов сладкиш с поръска

Какаов сладкиш с поръска

Какаов сладкиш с поръска
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Не се чудете с какво да почерпите приятелките - поднесете какаов сладки с поръска и всички само за това ще говорят"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • захар - 200 г
  • кисело мляко - 200 г
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • олио - 5 с.л.
  • брашно - 200 г
  • какао - 2 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • поръска
  • орео - 2 бр. натрошени бисквити
  • кокос - 1 с.л. бял
  • шоколадови пурички - 2 бр. натрошени
  • заливка
  • масло - 50 г
  • захар - 3 с.л.
  • прясно мляко - 5 с.л.
  • какао - 2 с.л. пълни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцето със захарта и киселото мляко, в което е разбита сода за хляб. Добавя се олиото, какао и ванилия, прибавя се брашното и се разбърква на гладка кексова смес.

Сипва се в тавичка върху хартия за печене. Печем блата във фурна 180°C до суха клечка около 30 минути.

В подходящ съд смесваме масло, прясно мляко, захар и какао. Слага се на котлона да заври и се охлажда - това е глазурата.

Сладкишът се нарязва на квадрати, заливаме с какаовата глазура и поръсваме със смесени натрошени продукти за поръската.

Поднася се охладен сладкиша с чаша сок.

Вкусно и лесно, да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: