Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова торта»Пандишпанена торта с цедено мляко и замразени плодове

Пандишпанена торта с цедено мляко и замразени плодове

Пандишпанена торта с цедено мляко и замразени плодове
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Нежна, свежа и толкова лека, че ви съветваме първото парче, което си отрежете, да е двойно"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 щипка
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • кисело мляко - 500 г цедено
  • заквасена сметана - 400 г
  • замразени плодове - микс (малини, ягоди, боровинки, череши)
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • желатин - 3 бр. (по 1 - г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете белтъците от жълтъците.

Разбийте белтъците на гъст сняг с помощта на миксер. Добавете пудрата захар и лимоновия сок.

Разбийте и жълтъците до побеляване. Внимателно съединете яйчените смеси и прибавете брашното лъжичка по лъжичка заедно с бакпулвера.

Готовата смес изсипете в тава, застлана с домакинска хартия. Изпечете в загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Готовият блат охладете и разрежете през средата хоризонтално, за да получите два блата.

Сиропирайте със захарен сироп.

Смесете цеденото кисело мляко със заквасената сметана, пудрата захар и двата желатина, разтворени по указания на пакета начин. Разбъркайте до хомогенност.

Намажете блатовете с крема, гарнирайте със замразени плодове и оформете тортата.

Отгоре поръсете сметановата торта с плодове. Полейте с желатин, за да се запази свежестта им.

Пандишпанената торта с цедено мляко и замразени плодове е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Силвия Неделчева
Силвия Неделчева
Здравейте, с какъв размер трябва да е формата, в която се пекат блатовете? Благодаря!
12.04.2020 17:36