Катино Мезе в Гювече

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Катино Мезе в Гювече4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Не просто мезе, а Катино мезе и то с крехко свинско месо и гъбки"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 - 500 г крехко
  • лук - 2 глави, стар
  • гъби - 250 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • печени чушки - 1 бр. червена, по избор
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • магданоз
  • лимонов сок
  • кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се почиства, ако има жилки, и се нарязва на хапки.

В дълбока тенджера се загрява мазнината, поставят се хапките и се готви до побеляването им при периодично разбъркване.

Добавят се почистените от пънчето гъби, нарязани на филийки, наситнен лук и по избор наситнена печена пиперка. Посолява се и се поръсва с червен пипер.

Добавя се вода, колкото да покрие продуктите, и се готви на тих огън, докато вода изври и остане на мазнина. Когато е готово, се прехвърля порционно в гювечета, покапва се с капки лимонов сок, покрива се с настърган кашкавал, и се запича, докато се получи хубава златиста коричка.

Катиното мезе се сервира горещо с наситнен магданоз.

Катиното Мезе в Гювече е много вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: