Мини торта с бишкоти

17/04/2018
Станислава Армянова
отСтанислава АрмяноваИноватор35434364
"Мини тортите са като малки късчета щастие, направени специално за вас "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 333
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шоколадът се настъргва.

Кремът се прави по указания на гърба - в студеното мляко се слага кремът и пудрата захар. Разбива се до получаване на пухкав крем.

100 мл прясно мляко се затоплят с 1 с.л. пудра захар и 1 сл. какао.

В тавичка /диаметър не по-голям от 24 см/ се слагат 2-3 с.л. от крема. Редят се половината от бишкотите с равната част нагоре.

От млякото с какао се взема със супена лъжица и се напояват бишкотите. Поръсват се с малко от настъргания шоколад. Слага се половината от крема и се заглажда.

Подреждат се останалите бишкоти по същия начин - с равната част нагоре. Напояват се с млякото с какао.

Слага се останалата част от крема. Заглажда се и се поръсва с останалия шоколад. Най-отгоре се поръсва с малко какао.

Оставя се в хладилник за около 4-6 часа, а най-добре за цяла нощ.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар