Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Гювечета»Бързо гювече с биволско месо

Бързо гювече с биволско месо

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Бързо гювече с биволско месо
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 5
30/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Докато сложите масата и гювечетата са готови - вижте как се правят бързи гювечета с биволско месо"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр. средни
  • биволско месо - 200 г от буркан /по 50 г на гювече/
  • чушки - 2 бр. зелени
  • лук - 1 глава
  • сирене - 200 г /по 50 г на гювече/
  • маслини - 10 - 15 бр. /по 3 - 4 бр. на гювече/
  • червен пипер - 2 щипки на гювече
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 щипка на гювече
  • вода - 400 мл топла /по 100 мл на гювече/
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се нарязват на дребни кубчета. Лукът се нарязва също на кубчета, а чушките се нарязват на малки ивици.

В дъното на всяко гювече се слага по 1 с.л. олио.

Във всяко гювече се разпределят по равно картофите. Добавя се биволското месо. По 1/4 от лука и по 1/2 от чушките също се разпределят в гювечетата.

Овкусяват се със сол и черен пипер.

Отгоре се натрошава сиренето, добавят се обезкостените маслини и червеният пипер.

Долива се водата и се пекат в загрята фурна на 200 градуса.

Бързото гювече с биволско месо е много вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: