Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Люта оряховска разядка

Люта оряховска разядка

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Люта оряховска разядка
Снимка: Яница Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
65 мин.
"И да знаете, че в Оряхово хич не се шегуват - щом казват, че е люта, значи наистина е люта"

Необходими Продукти

  • люти чушки - 1 кг.
  • чесън - 500 г в непочистен вид
  • копър - 2 - 3 връзки
  • олио - 250 мл
  • оцет - 600 мл
  • захар - 400 г или на вкус
  • сол - 4 с.л. или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушлетата се почистват само от дръжките.

Чесънът се обелва от люспите и се смила заедно с чушлетата и копъра през месомелачка или в блендер - на ситно. Прибавят се захарта, оцета, солта, олиото и се разбърква.

Малки бурканчета се пълнят и се стерилизират за 10 минути, след

като водата заври.

*Чушлетата може да се опукат леко и тогава да се смелят.

*Ако искате, сложете и сладка чушка върхар, за да не е толкова люто.

*Задължително работете с ръкавици!

*Разядката е подходяща за мариноване на месо или гарнитура към изпечено, към супи и чорба през зимата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: