Начин на приготвяне
Нарежете свинското на кубчета. Загрейте олиото в дълбок тиган на умерена температура на котлона и задушете месото с малко вода.
След около 10 мин, като промени цвета си, към месото добавете лука, предварително почистен и нарязан на тънки полумесеци. Гответе и разбърквайте, докато лукът омекне за около 5 мин.
Добавете червеният пипер, разбъркайте и след около минута добавете гореща вода, колкото да покрие продуктите. Намалете температурата и задушавайте ястието под капак за около 30 мин.
Междувременно почистете и нарежете печурките на парченца и ги запържете за около 3-4 мин в загрятото масло.
Прибавете ги към месото, овкусете със сол. Изсипете ястието в сач и запечете за около 10 мин във фурна на 200 °C.
При готовност подправете с лимоновия сок и черния пипер, поръсете с нарязания магданоз и сервирайте горещо.
Катиното Мезе на Сач е много вкусно.