Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Туршия с патладжан и чорбаджийски чушки

Туршия с патладжан и чорбаджийски чушки

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Туршия с патладжан и чорбаджийски чушки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
170 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • патладжани - 5 кг
  • чорбаджийски чушки - 3 кг
  • чесън - 3 глави
  • магданоз - 2 връзки
  • олио - 1 бутилка, 1 литър (за пържене)
  • оцет - 1 бутилка, 750 мл (ябълков)
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се изпичат, обелват и почистват от семето и дръжките. След това се заливат с оцета и след като престоят 6-7 часа се отцеждат.

Патладжаните се нарязват на филийки по дължина, посоляват се и след като престоят 20 минути, за да се отцеди отделената от тях вода, се изпържват в загрятото олио до златисто.

Чушките и патладжана се нареждат в буркани, като между редовете се поръсва със ситно нарязаните магданоз, чесън, сол и черен пипер на вкус.

Туршията се стерилизира за 20 минути.

Туршията с патладжан и чорбаджийски чушки е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: