Начин на приготвяне
Поставяме в блендер размразеният грах, яйцата, кокоса, лененото семе, сусамовият тахан, солта и блендираме.
Добавяме кашкавалената извара, овесените трици, бакпулверът и отново блендираме. Получава се малко по-гъстичка смес като за кекс.
Към нея прибавяме накълцаните на парченца маслини и разбъркваме с лъжица.
Намазваме бъркалките на хлебопекарната с мазнина и изсипваме сместа. Избираме програма Пълнозърнест хляб.
Преди хлебопекарната да започне да пече, при звуков сигнал поръсете отгоре с настърган кашкавал.
Ако е нужно, след приключване на програмата, включете за допичане (10 минути).
Граховото хлебче в хлебопекарна, след като изстине напълно, опаковайте в стреч фолио и съхранявайте в хладилник (трайно е 1 седмица).