Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб в хлебопекарна»Грахово хлебче в хлебопекарна

Грахово хлебче в хлебопекарна

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Грахово хлебче в хлебопекарна4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
10
"Този вълшебен аромат, който се носи от хлебопекарната, от грахово хлебче ли е?"

Необходими Продукти

  • грах - 250 г замразен
  • яйца - 3 бр .(размер М)
  • кокос - 2 с.л.
  • ленено семе - 1 с.л.
  • сусамов тахан - 2 с.л.
  • извара - 120 г кашкавалена
  • овесени трици - 200 г
  • бакпулвер - 1 пак.
  • сол - 1 ч.л.
  • маслини - 5 - 6 едри обескостени маслини
  • кашкавал - 100 г за поръсване на хлебчето
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме в блендер размразеният грах, яйцата, кокоса, лененото семе, сусамовият тахан, солта и блендираме.

Добавяме кашкавалената извара, овесените трици, бакпулверът и отново блендираме. Получава се малко по-гъстичка смес като за кекс.

Към нея прибавяме накълцаните на парченца маслини и разбъркваме с лъжица.

Намазваме бъркалките на хлебопекарната с мазнина и изсипваме сместа. Избираме програма Пълнозърнест хляб.

Преди хлебопекарната да започне да пече, при звуков сигнал поръсете отгоре с настърган кашкавал.

Ако е нужно, след приключване на програмата, включете за допичане (10 минути).

Граховото хлебче в хлебопекарна, след като изстине напълно, опаковайте в стреч фолио и съхранявайте в хладилник (трайно е 1 седмица).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: