Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Боб със Свински Крачета

Боб със Свински Крачета

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Боб със Свински Крачета
Снимка: Yordanka Kovacheva
5 / 10с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
2
"Отваряме бабиния тефтер с рецепти и гледаме Боб със свински крачета - и изведнъж огладняхме"

Необходими Продукти

  • боб - 350 г бял
  • свински крачета - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • джоджен - 1 с.л. нарязан пресен
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера поставете почистените и измити крачета с малко сол и студена вода, варите за около 30 минути, като припенвате бульона.

Измийте боба и го поставете в друга тенджера със студена вода да заври, варете около 20 минути.

Изхвърлете водата и налейте бульона и добавете свинските крачета. Нарежете лука на ситно, моркова на кубчета и ги прибавете при боба.

Поставете тенджерата на котлона и варите до омекване на боба, ако е нужно долейте топла вода.

Прибавете червения и черен пипер, посолете на вкус и варите за кратко.

Поръсете ястието с нарязаният джоджен и премахнете от котлона, оставете със затворен капак да се позадуши и омекне джодженът, сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Петранка Петрова
Петранка Петрова
Една чисто българска яхния
01.12.2019 21:20