Начин на приготвяне
Прекрасни тестени изделия - идеални за закуска.
За баварските гевреци смесете брашното с маята и захарта, след това добавете солта, водата и маслото. Замесете тестото и го оставете на топло да нарасне.
След това го разбъркайте, разделете го на равни топки, разпределете всяка с ръце на валяк и оформете гевречета.
В голяма тенджера сварете 2 л вода със сода бикарбонат и когато водата заври, сложете гевречетата едно по едно и варете, докато изплуват на повърхността (около половин минута).
След това се подреждат всички гевреци върху тава, застлана с хартия за печене, намазват се с жълтък и се поръсват с едра морска сол и кимион и се пекат във фурната на 240 градуса за около 10-15 минути.
Насладете се на незабравим вкус с баварски гевреци с ким!