Различно фрикасе

Дани РусеноваДани Русенова
Чирак
4829476246
Различно фрикасе
Снимка: Дани Русенова
1 / 4
20/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Фрикасе, но такова, в каквото ще се влюбите от първата хапка"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 броя горни
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • олио
  • сол
  • зеленчукова подправка
  • черен пипер
  • яйца - 2 броя
  • брашно - 4 с.л.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се сваряват, обезкостяват и се нарязват на ситно.

В тенджера се слагат олиото и нарязаните лук и морков. Задушават се. Прибавя се и нарязаното пилешко месо. Долива се около 1, 5 л вода.

След завиране се прибавят солта, черния пипер и зеленчуковата подправка. Ври около 10-15 мин.

През това време в по-дълбока купа се разбиват яйцата с брашното и кисело мляко.

От врящия бульон се добавя малко по малко в купата, за уеднаквяване на температурата. След това всичко се изсипва в тенджерата и се бърка. След завиране, се изчаква около 5 минути и фрикасето се маха от котлона.

Сервира се с обилно добавен пресен лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: