Начин на приготвяне
Слагам да се сварят пилешките бутчета. Като се получи пяна (аз не отпенвам, а сменям водата), смених водата, премахнах им кожата и отново ги сложих да се варят до пълна готовност.
Към бульона добавих соевия сос, универсалната подправка, черния пипер, кубчето телешки бульон, дафиновия лист, пушения червен пипер и сушените зеленчуци.
Когато бутчетата се свариха, ги извадих в купа да изстинат, а през това време прецедих бульона. Обезкостих бутчетата на малки късчета.
Бульона става уникален!
И тук идва различното!
Сложих в дълбок тиган с незалепващо покритие маслото, добавих топеното сирене и майонезата и бърках енергично до получаване на еднородна смес, след това добавих 2 с.л. от брашното и 3 черпака от прецедения бульон и пак бъркане.
Когато се сгъсти, отново 2 с.л. брашно и бульон и пак бъркане, а после добавях само бульон, докато не получих желаната гъстота малко по-течна консистенция), след това добавих месото към вкусното фрикасе.
Междувременно си разбих киселото мляко в 2-та жълтъка и лимоновия сок (може и с ябълков оцет).
След добавянето на пилешкото и готовата застройка, с черпак вземам от бульона и смесвам на тънки струи със застройката и когато достигнаха еднаква температура, смесих застройката с фрикасето.
Дано ви се хареса това много вкусно различно Пиле фрикасе.