Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли с Кисело Мляко на Фурна

Пържоли с Кисело Мляко на Фурна

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Пържоли с Кисело Мляко на Фурна
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Опитайте и ще видите, че киселото мляко винаги е било и си остава най-добрата марината да сочни свински пържоли"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 700 г вратни с кост
  • кисело мляко - 6 с.л.
  • вода - 100 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • кимион - 2 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте всички подправки с зехтина и хубаво намажете пържолите. Разредете киселото мляко с водата.

Поставете пържолите в подходяща тава за печене и изсипете млякото върху тях, като добре ги объркате, за да се покрият с маринатата.

Оставете месото да се маринова около 2 часа в киселото мляко в хладилник.

При готовност извадете и изпечете, така както са в маринатата, в предварително загрята фурна на 190 градуса между 40-50 минути, в зависимост от дебелината им.

Сервирайте с гарнитура по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мирослав
Мирослав
Облизахме си пръстите!
12.03.2020 08:25
3
1
Vannq88
Vannq88
Уникални
20.04.2018 19:49
12
2