Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Тесто»Лесно Тесто за Коледни Сладки

Лесно Тесто за Коледни Сладки

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Лесно Тесто за Коледни Сладки2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Страхотни сладки ще се получат от това лесно тесто"

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г + допълнително за поръсване
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • мед - 1/3 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • ванилия - 3 пакетчета
  • канела - 1 пакетче
  • джинджифил - 1 пакетче
  • сода за хляб - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват пчелният мед и захарта. Добавят се ванилията, канелата и джинджифилът.

Добавят се яйцата при непрекъснато бъркане, след това и олиото. Сместа се бърка непрекъснато, докато стане гладка. Накрая се добавя и содата за хляб.

Постепенно се добавя пресятото брашно при непрекъснато бъркане, докато сместа стане трудна за бъркане.

Прехвърля се на набрашнения плот и се доомесва с ръце, като се добавя по малко брашно, докато тестото спре да лепне.

Трябва да се получи меко, лъскаво тесто, с което лесно се работи. Тестото се покрива с фолио за свежо съхранение, за да не съхне, докато работите.

Отрязва се топче от него и се разточва с точилка върху набрашнения плот и с метални формички се изрязват сладките. Така се процедира с цялото тесто.

Прехвърлят се в тавички с постлана хартия за печене и се пекат на умерена температура - около 160 градуса на средна решетка и включен вентилатор до порозовяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: