Начин на приготвяне
Двата вида кайми се смесват. В отделен съд се прави смес от яйцата и млякото. Магданозът се нарязва на ситно, последван от лука. Те също се прибавят към яйчената смес. След това е ред на каймата.
След като се прибави към останалите продукти, всичко се омесва много добре. Най-накрая се подправя с двата вида пипер, малко сол, кимионът и чубрицата.
Наличието на много подправки е наложително заради острата миризма на биволското месо.
Галетата може да се прибави към самата смес, а може и да се остави, за да се овалват кюфтетата в нея - въпрос на вкус.
В дълбок тиган се сипва мазнина, колкото да покрие половината кюфтета.
Каймата се оформя предварително в подходящи форми и след като мазнината е силно нагорещена, кюфтетата се слагат да се изпържат.
Отнема около 5-6 минути на страна, в зависимост от силата на котлона.
Кюфтетата се изваждат върху домакинска хартия, за да се изцедят от излишната мазнина. При сервиране могат да се гарнират с топено сирене.
Кюфтетата от биволска кайма са готови.