Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтета от биволска кайма

Кюфтета от биволска кайма

Веселина ГърдеваВеселина Гърдева
Помощник Готвач
85457119
Кюфтета от биволска кайма
Снимка: Веселина Гърдева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Така се правят най-вкусните кюфтета от биволска кайма - точна рецепта за приятели"

Необходими Продукти

  • биволска кайма - 500 г
  • свинска кайма - 200 г
  • лук - 1 глава
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • галета - 150 г
  • магданоз - 1 стрък
  • сол - на вкус
  • яйца - 3 бр.
  • черен пипер - 1 щипка
  • бял пипер - 1 щипка
  • чубрица - 1 щипка
  • кимион - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двата вида кайми се смесват. В отделен съд се прави смес от яйцата и млякото. Магданозът се нарязва на ситно, последван от лука. Те също се прибавят към яйчената смес. След това е ред на каймата.

След като се прибави към останалите продукти, всичко се омесва много добре. Най-накрая се подправя с двата вида пипер, малко сол, кимионът и чубрицата.

Наличието на много подправки е наложително заради острата миризма на биволското месо.

Галетата може да се прибави към самата смес, а може и да се остави, за да се овалват кюфтетата в нея - въпрос на вкус.

В дълбок тиган се сипва мазнина, колкото да покрие половината кюфтета.

Каймата се оформя предварително в подходящи форми и след като мазнината е силно нагорещена, кюфтетата се слагат да се изпържат.

Отнема около 5-6 минути на страна, в зависимост от силата на котлона.

Кюфтетата се изваждат върху домакинска хартия, за да се изцедят от излишната мазнина. При сервиране могат да се гарнират с топено сирене.

Кюфтетата от биволска кайма са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: