Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтета от леща и кайма

Кюфтета от леща и кайма

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Кюфтета от леща и кайма
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Когато става дума за кюфтета, сме отворени за всякакви предложения, защото, както казва Мечо Пух, колкото повече, толкова повече"

Необходими Продукти

  • леща - 100 г
  • кайма - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • лук - ¼ глава червен
  • чесън - 1 скилидка
  • джоджен
  • чубрица
  • кимион
  • черен пипер
  • галета
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се слага в подсолена вода и се оставя да ври около 20 минути, след което се отцежда и пасира.

Смесва се с каймата и всички останали съставки, като подправките се слагат по собствен вкус- няма точно определено количество, но е добре всичките тези аромати да присъстват в състава на кюфтетата.

Ако сместа ви се стори прекалено рядка може да я сгъстите с галета докато не се получи познатата гъстота на смес за обикновени кюфтета.

Оформяте на топчета и пържите в сгорещено олио и от двете страни. Пържат се без да са оваляни в брашно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: