Салата от Гъби Шийтаке

Салата от Гъби Шийтаке

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k
8k
3k
4k
1
21/04/2018
"Ароматна салата с екзотични гъби шийтаке, които вече ще имат запазено място на масата ни"
Приготвяне15 мин.
Готвене5 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 822
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • гъби шийтаке - 2 ч.ч. на филийки
  • маруля - 1 бр.
  • спанак - около 3 ч.ч. (само листата)
  • зехтин - 4 с.л.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • чесън - 1 пресована скилидка
  • дижонска горчица - 1 ч.л.
  • сол
  • босилек - накъсани листа
  • морска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбива с телена бъркалка 2 с. л. зехтин, лимон сок, пресован чесън, горчицата и сол на вкус до гладка смес.

Марулята и спанакът се почистват, измиват се и се подсушават. Може да се ползва центрофуга за зеленчуци.

Гъбите се накисват в топла вода за около 20-30 мин.

В останалия зехтин се запържват гъбите, нарязани на филийки, при непрекъснато разбъркване. Добавя се и водата от накисването на гъбите, готви се още за няколко минути. Изваждат се.

В голяма купа се слага накъсаната маруля, спанакът, босилекът, залива се с дресинга, разбърква се. Отгоре се поставят готовите гъби като топинг.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар