Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Салата от Гъби Шийтаке

Салата от Гъби Шийтаке

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Салата от Гъби Шийтаке
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Ароматна салата с екзотични гъби шийтаке, които вече ще имат запазено място на масата ни"

Необходими Продукти

  • гъби шийтаке - 2 ч.ч. на филийки
  • маруля - 1 бр.
  • спанак - около 3 ч.ч. (само листата)
  • зехтин - 4 с.л.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • чесън - 1 пресована скилидка
  • дижонска горчица - 1 ч.л.
  • сол
  • босилек - накъсани листа
  • морска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбива с телена бъркалка 2 с. л. зехтин, лимон сок, пресован чесън, горчицата и сол на вкус до гладка смес.

Марулята и спанакът се почистват, измиват се и се подсушават. Може да се ползва центрофуга за зеленчуци.

Гъбите шийтаке се накисват в топла вода за около 20-30 мин.

В останалия зехтин се запържват гъбите, нарязани на филийки, при непрекъснато разбъркване. Добавя се и водата от накисването на гъбите, готви се още за няколко минути. Изваждат се.

В голяма купа се слага накъсаната маруля, спанакът, босилекът, залива се с дресинга, разбърква се. Отгоре се поставят готовите гъби като топинг върху зеленчуковата салата.

Салатата от Гъби Шийтаке е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: