Начин на приготвяне
Фурна - 180 градуса;
Правоъгълна форма намаслена.
Маслото и захарта се разбиват до гладък крем. Прибавят се един по един по един 4 жълтъка и 2 цели яйца, брашното разбъркано с бакпулвера, млякото и ванилията. Разбърква се до хомогенност. Сместа се изсипва във формата, заглажда се.
Пече се на 180 градуса за около 30-35 минути или до суха клечка поставена в средата на сладкиша.
Изважда се от фурната и още топъл се покрива с конфитюр от ягоди.
Останалите белтъци (4 бр.) се разбиват на сняг с 100 г пудра захар.
Разпределят се върху сладкиша и се поръсва с накълцаните орехи.
Допича се отново във фурната до златисто. Охлажда се напълно и се нарязва на правоъгълници.
Аеро Сладкишът е много вкусен!