Аеро Сладкиш

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Аеро Сладкиш1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр. (разделени на 4 жълтъка, 2 цели яйца и 4 белтъка)
  • пудра захар - 250 г разделена
  • масло - 150 г стайна температура
  • бакпулвер - 1 пакетче (10 г)
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
  • прясно мляко - 1/4 ч.ч.
  • брашно - 250 г
  • котфитюр от ягоди - за намазване
  • орехи - накълцани за поръска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса;

Правоъгълна форма намаслена.

Маслото и захарта се разбиват до гладък крем. Прибавят се един по един по един 4 жълтъка и 2 цели яйца, брашното разбъркано с бакпулвера, млякото и ванилията. Разбърква се до хомогенност. Сместа се изсипва във формата, заглажда се.

Пече се на 180 градуса за около 30-35 минути или до суха клечка поставена в средата на сладкиша.

Изважда се от фурната и още топъл се покрива с конфитюр от ягоди.

Останалите белтъци (4 бр.) се разбиват на сняг с 100 г пудра захар.

Разпределят се върху сладкиша и се поръсва с накълцаните орехи.

Допича се отново във фурната до златисто. Охлажда се напълно и се нарязва на правоъгълници.

Аеро Сладкишът е много вкусен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: