Гъби Шийтаке в Масло

marcheva14marcheva14Мастър Шеф99271059021
22/04/2018
"Нека сложното наименование не ви плаши - вижте как се приготвят вкусни гъби шийтаке с родно масло "
Приготвяне10 мин.
Готвене12 мин.
Общо22 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 045
  • Преглеждания за месеца503
  • Преглеждания за седмицата152
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват внимателно със суха кърпа или салфетка без да се нараняват. Не се мият под вода. Те са култивирани и растат върху дървени трупчета, затова са чисти.

Отстранява се пънчето. Нарязват се на филийки около 5 мм. и се запържват в сгорещеното масло при често разбъркване.

Щом добият златист цвят се свалят от котлона и се прибавят наситнените пера зелен лук. Сервират се горещи.

Пресни гъби Шийтаке могат да се закупят от магазинната мрежа. Основната им консумация е в Япония и Китай.

Също така гъбите Шийтаке носят и друго наименование, императорска гъба, защото в древни времена тази гъба основно се е приготвяла за императорското семейстово.

Тя е символ на здраве и дълголетие, съдържа изключително много минерали и витамини. В миналото тя е била само диворастяща, но днес вече е основно култивирана.

Отличават се с различен аромат и масленост и са невероятно вкусни. Винаги се приготвят само с масло.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар