Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пастет»Пастет с дробчета по Тоскански

Пастет с дробчета по Тоскански

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Пастет с дробчета по Тоскански2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 300 г охладени
  • бекон - 50 г Панчета на резени
  • манатарки - 5 бр.
  • зеленчуков бульон - 250 мл
  • магданоз - 1 връзка
  • лук - 1 бр. шалот
  • чесън - 1 скилидка
  • целина - 1/2 стрък
  • моркови - 1/2 бр.
  • масло - 2 с.л.
  • лимонов сок - сок от половин лимон
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковът, целината и чесънът се почистват, обелват и наситняват.

Запържват се на слаб огън в маслото.

Когато омекнат зеленчуците се прибавя беконът. Оставя се да се запържи.

Слагат се почистените дробчета и наситнен магданоз.

Когато се запържи се добавят бульонът и гъбите. След около 10 минути се полива с лимонов сок, черен пипер, сол.

Сваля се от котлона и се пасира с пасатор до гладкост.

Пастетът се поднася с препечена филийка.

Пастетът с дробчета по Тоскански е много вкусен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: