Начин на приготвяне
Бисквитите се смилат в блендер и се разбъркват с маслото. Изсипват се във форма с ринг и диаметър 22 см. Притискат се към дъното и с ръце се оформя борд. Оставя се в хладилник за 1 час.
Жълтъците се разбиват със захарта и брашното.
Добавя се малко студено мляко, за да стане до каша. Млякото се сгорещява на котлон. Изсипва се сместа с жълтъците и при непрекъснато разбъркване се готви до гъст крем.
Разтваря се желатинът в двете супени лъжици ром. Загрява се на много слаб котлон или микровеле да се разтвори и се изсипва в крема за тортата. Разбърква се.
Оставя се на стайна температура до пълното му охлаждане, като се покрива плътно с фолио, за да не хване капаче.
Когато е добре охладен, се прибавя маскарпонето, като се разбърква на ниска степен на миксера до хомогенност на сместа.
Изважда се формата от хладилника и се излива с крема отгоре. Заглажда се. Отново се оставя в хладилник за около 4 час.
Приготвя се желатинът, като се смесва със захарта и малко вода и се оставя да набъбне. След това се разтваря на много слаб котлон или на водна баня, може да се разтопи и в микровеле.
Плодовете се подреждат върху тортата и се залива с желатина, докато ги покрие.
Плодовата торта се охлажда минимум 4 часа в хладилник.
За предпочитане е плодовете да са по-дребни, за да се получи максимално красив ефект.
Студената Плодова Торта с Маскарпоне е готова.