Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Мезета»Сърца от кренвирши с яйца

Сърца от кренвирши с яйца

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
24/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
7 мин.
Общо
12 мин.
Порции
2
"Понякога романтиката може да бъде открита дори в едно скромно, на приготвено с любов ястие"

Необходими Продукти

  • кренвирши - 2 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - за пържене
  • черен пипер
  • сол
  • зелен лук - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кренвиршите се обелват и се разрязват на две по дължина, но без да се стига до края.

Всеки кренвирш се завива във формата на сърце и се забожда с клечка за зъби в долния край, където се събират краищата на сърцето.

Нагорещява се тиган с олио и кренвиршите се запържват за една минутка от всяка страна, като накрая се чуква по едно яйце във всеки от тях.

След като яйцето е готово, се изваждат в подходящи чинии. Ако желаете яйцето да се забули, поливайте го с горещата мазнина по време на пърженето с помощта на лъжица.

Поръсете със сол и черен пипер на вкус и гарнирайте със стръкчета зелен лук.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Станислава Вълкова
Станислава Вълкова
Правила съм кремвирши по този начин, вече няколко пъти. Малко е рисковано да се оформят като сърце с клечка, поради риска от разполовяване на долната част на сърцето.. Трябва си внимание в този случай. Иначе рецептата е добра.
30.04.2018 18:35
1