Карамелизирани Бадеми

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
995
8k
3k
3k
1
23/04/2018
"Перфектното мезе, само на една ръка разстояние, приготвено за нула време "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 880
  • Преглеждания за месеца110
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • захар - 60 г, кристал
  • мед - 2 с.л.
  • бадеми - 100 г сурови ядки
  • валиния - 1 бр. прах
  • масло - 3 с.л.
* мерки и количества
Мезета

Начин на приготвяне

Задължително се ползват сурови ядки, те са по избор - бадем, орех и лешник, може и смесени.

В касерола се изсипва захарта, медът, маслото и ванилията и малко вода, около 2 с.л.

Поставя се на умерен котлон (от 9 - та степен на 5 - та степен) - захарта ще се стопи заедно с другите съставки и ще се превърне в каша. Оставя се да ври при често разбъркване, докато смени цвета си, да стане златист и да се получи карамел.

Не трябва да е с тъмен цвят, а по-скоро приятно бежов. Изсипват се много грубо нарязаните ядки и се разбърква около 1 мин.

Веднага се сваля от котлона и се изсипва върху хартия за печене и много бързо се разпределя с шпатула, защото стягат веднага.

Оставят се да се охладят напълно и след това се разчупват на парчета.

По този начин на приготвяне на карамела ядките не стават твърде твърди, а приятно хрупкави, а най-вече лесни за приготвяне.

Кръгла бамбукова дъска за сервиране със стил
Страхотен аксесоар за поднасяне:
Кръгла бамбукова дъска за сервиране със стил
22.99 лв.
Виж ››

Изключително елегантна и качествена бамбукова дъска за презентация. С нея може да подготвите продуктите за гответе или да ги поднесете на своите гости. Кръглата дъска е със слюдено покритие, което ѝ гарантира дълъг живот. Подарете си удобството в кухнята с нашата бамбукова дъска за презентация.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар