Начин на приготвяне
Почистете и настържете тиквата и ябълките. Сложете ги в тенджера заедно с маслото, захарта и 1 ч.ч. вода. Варете на слаб котлон, докато водата изври.
Махнете от котлона и добавете настърганата портокалова кора, орехите, боровинките и подправките. Разбъркайте и оставете сместа да се охлади напълно.
През това време си направете крема. Объркайте заквасената сметана, крема сиренето и пудрата захар. Добавете към получения крем ванилиите и портокаловата кора. Разбъркайте.
Във форма със свалящ се борд (20 см) сложете малко от крема и го разстелете равномерно по дъното. Отгоре наредете плътно бисквити.
Сложете 1/2 от сместа с ябълките и тиквата и върху нея - половината крем. Сложете втори ред бисквити, отново плънка и накрая завършете с крем.
Поставете тортата за поне час в хладилника.
След това я поръсете със смес от смлени бисквити, какао и канела.
Хубаво е бисквитената торта да престои още няколко часа в хладилник.
Да Ви е сладко!
Тортата с Тиква и Ябълки без Печене е готова.
Източник: Ани Шикарян - Вкуснотека