Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Торта с Тиква и Ябълки без Печене

Торта с Тиква и Ябълки без Печене

Торта с Тиква и Ябълки без Печене
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Вкусна тортичка с бисквити и много плодове Великолепна е"

Необходими Продукти

  • бисквити - 1 пакет Роден край с масло (170 г)
  • тиква - 2 големи парчета (белена и настъргана)
  • ябълки - 2 бр. сорт Златна превъзходна
  • кафява захар - 1/2 ч.ч.
  • масло - 50 г
  • канела - 1/2 ч.л.
  • джинджифил - 1/4 ч.л. на прах
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • ром - 1 с.л.
  • портокалова кора - от 1 портокал
  • орехи - 100 г
  • червени боровинки - 100 г сушени
  • за крема
  • заквасена сметана - 400 г
  • крема сирене - 175 г Филаделфия
  • пудра захар - 2 - 3 с.л.
  • ванилия - 2 бр. (по 0.2 г)
  • кора от портокал - 1/4 ч.л.
  • за поръсване
  • бисквити - 5 - 6 бр.
  • какао - 1/2 ч.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и настържете тиквата и ябълките. Сложете ги в тенджера заедно с маслото, захарта и 1 ч.ч. вода. Варете на слаб котлон, докато водата изври.

Махнете от котлона и добавете настърганата портокалова кора, орехите, боровинките и подправките. Разбъркайте и оставете сместа да се охлади напълно.

През това време си направете крема. Объркайте заквасената сметана, крема сиренето и пудрата захар. Добавете към получения крем ванилиите и портокаловата кора. Разбъркайте.

Във форма със свалящ се борд (20 см) сложете малко от крема и го разстелете равномерно по дъното. Отгоре наредете плътно бисквити.

Сложете 1/2 от сместа с ябълките и тиквата и върху нея - половината крем. Сложете втори ред бисквити, отново плънка и накрая завършете с крем.

Поставете тортата за поне час в хладилника.

След това я поръсете със смес от смлени бисквити, какао и канела.

Хубаво е бисквитената торта да престои още няколко часа в хладилник.

Да Ви е сладко!

Тортата с Тиква и Ябълки без Печене е готова.

Източник: Ани Шикарян - Вкуснотека

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: