Пилешки Крака на Фурна

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Помощник Готвач
170
184
185
1
25/04/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо623
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките крака се измиват и подсушават. Смесват се желаните подправки и с тях се натриват краката (бедра).

Цвеклото се настъргва на ситно и се смесва със сметаната и пресования чесън. Осолява се и се разбърква.

Всяко краче или бедро се овалва във тази смес, и се поставя в намазана с мазнина тава или огнеупорна форма.

Пече се до златисто кафяво в продължение на 30-40 минути при температура от 180-200 градуса.

Рецептата знам от моята майка.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йорданка Ковачева
Здравейте :) Чудесна презентазия и рецепта, но не мислите ли, че заглавието е неподходящо? Пилешките крака са си пилешки крака, а не бутчета. Едно време баба ми готвеше вкусна супа от пилешките крака или други манджички и си спомням колко вкусни бяха. Ако търся рецепта за крака и попадна на такава с бутчета, това е нещо съвсем различно. Мисля, че и затова беше в "задедени рецепти ",защото много хора са търсили рецепта именно за крака..
2
0