Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Патладжан с чесън на тиган

Патладжан с чесън на тиган

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Патладжан с чесън на тиган
Снимка: Nikolina Georgieva
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Забравили сме да добавим най-важното в рецептата - мерак, ама вие си го знаете"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр. по - дребни
  • чесън - 3 скилидки
  • пресен чесън - 1 стрък
  • сол
  • олио - за пържене
  • ябълков оцет - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват под течаща студена вода, дръжките им се отстраняват и без да се белят, се нарязват на шайби.

Шайбите патладжан се посоляват и се оставят в гевгир за 20 - 30 минути, да се отцеди горчивият им сок.

След това се вземат няколко кръгчета патладжан, слагат се едно върху друго и внимателно се изстискват с ръце от горчивия сок.

В тиган със загрято олио се пуска една цяла, леко разцепена скилидка чесън да се запържи и да овкуси мазнината. Изважда се от тигана и в олиото се запържват шайбите патладжан до златисто-кафяво. Обръщат се с дървена щипка, за да се запържат и от другата страна.

Изпържените шайби патладжан се прехвърлят в подходящ съд, поръсват се с малко сол и ябълков оцет и със ситно нарязания пресен чесън и наситнените скилидки стар чесън.

Може да се консумира като предястие или топла гарнитура към скара веднага, или охладено като мезе.

Патладжанът с чесън на тиган е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: