Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Патладжан и тиквички на тиган

Патладжан и тиквички на тиган

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Патладжан и тиквички на тиган
Снимка: Зори
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Ето на това му казваме перфектната 3 в 1 комбинация - патладжани, тиквички иииии чесънче"

Необходими Продукти

  • патладжан - 1 бр.
  • тиквички - 2 бр., по - дребни
  • олио - за пържене
  • ябълков оцет - 3 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо започваме от тиквичките - избираме по-дребни с нежна кожа. Не ги белим, измиваме ги хубаво под течаща студена вода и ги нарязваме на еднакви по дебелина кръгчета.

Нареждаме ги върху чиста памучна кърпа и ги покриваме с друга. Оставяме ги за половин час, за да попие излишната влага, за да не пръскат по време на пърженето тиквичките и да не поемат излишна мазнина.

Патладжана измиваме, отстраняваме дръжката и нарязваме на шайби. Посоляваме обилно със сол и оставяме в гевгир за 30 минути.

Вземаме по няколко шайби патладжан в ръка и изстискваме горчивия сок.

В тиган със загрято олио пускаме една разполовена едра скилидка чесън да се запържи за кратко и да овкуси мазнината.

Изваждаме я и в тигана пържим шайбите патладжан до златисто. Обръщаме и пържим и от другата страна. След това изпържваме и тиквичките.

Прехвърляме ги в подходящи чинии и овкусяваме със сол и ябълков оцет.

Поръсваме със ситно нарязаните скилидки чесън и магданоз.

Патладжаните и тиквички на тиган са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Людмил
Людмил
Добра комбинация, ще я пробвам
25.04.2018 10:35
1
1
Покажи всички подкоментари