Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани Сладкиши»Лесен Сладкиш с Карамелизирани Праскови

Лесен Сладкиш с Карамелизирани Праскови

Веселина ГърдеваВеселина Гърдева
Помощник Готвач
85455119321
Лесен Сладкиш с Карамелизирани Праскови
Снимка: Веселина Гърдева
1 / 4
15/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Защо обожаваме лесните сладкиши ли - защото са вкусни и можем да си правим всеки ден"

Необходими Продукти

  • компот от праскови - 1 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • За блата
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакплувер - 1 ч.л.
  • ванилия - 2 пакетчета (по 0.2 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват до получаването на гладък и пухкав крем. След това към тях се прибавят двете ванилии заедно с прясното мляко. Отново се разбива.

Следват брашното и смесеният в него бакпулвер. След като и те се добавят, всичко се разбива с миксер до пухкава смес. Блатът се оставя настрани.

Следва карамелизирането на прасковите. Захарта се слага в тиган и се изчаква да започне да се разтопява.

Когато това стане и тя придобие карамелен цвят, се маха от котлона и веднага се разпределя в добре намазнена тава или друга форма по желание.

Върху карамела, още докато е горещ, се нареждат прасковите от компота. Върху тях се разпределя и тестото.

Плодовият сладкиш се пече в умерена фурна до готовност. След като се изпече, сладкишът се изкарва от фурната и се обръща в друг съд, така че прасковите да са отгоре.

По желание, преди да се обърне, блатът се сиропира със сока от компота.

Лесният Сладкиш с Карамелизирани Праскови е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: