Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани сладкиши»Лесен сладкиш с карамелизирани праскови

Лесен сладкиш с карамелизирани праскови

Веселина ГърдеваВеселина Гърдева
Помощник Готвач
85456119
Лесен сладкиш с карамелизирани праскови
Снимка: Веселина Гърдева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Защо обожаваме лесните сладкиши ли - защото са вкусни и можем да си правим всеки ден"

Необходими Продукти

  • компот от праскови - 1 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • За блата
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакплувер - 1 ч.л.
  • ванилия - 2 пакетчета (по 0.2 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват до получаването на гладък и пухкав крем. След това към тях се прибавят двете ванилии заедно с прясното мляко. Отново се разбива.

Следват брашното и смесеният в него бакпулвер. След като и те се добавят, всичко се разбива с миксер до пухкава смес. Блатът се оставя настрани.

Следва карамелизирането на прасковите. Захарта се слага в тиган и се изчаква да започне да се разтопява.

Когато това стане и тя придобие карамелен цвят, се маха от котлона и веднага се разпределя в добре намазнена тава или друга форма по желание.

Върху карамела, още докато е горещ, се нареждат прасковите от компота. Върху тях се разпределя и тестото.

Плодовият сладкиш се пече в умерена фурна до готовност. След като се изпече, сладкишът се изкарва от фурната и се обръща в друг съд, така че прасковите да са отгоре.

По желание, преди да се обърне, блатът се сиропира със сока от компота.

Лесният сладкиш с праскови е готов.

Опитай и другите ни сладкиши с карамел или тези вкусни десерти с праскови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Страхотна рецепта, но сте пропуснали да напишете къде и кога се слага олиото. ?
31.08.2024 18:45