Начин на приготвяне
Яйцата и захарта се разбиват до получаването на гладък и пухкав крем. След това към тях се прибавят двете ванилии заедно с прясното мляко. Отново се разбива.
Следват брашното и смесеният в него бакпулвер. След като и те се добавят, всичко се разбива с миксер до пухкава смес. Блатът се оставя настрани.
Следва карамелизирането на прасковите. Захарта се слага в тиган и се изчаква да започне да се разтопява.
Когато това стане и тя придобие карамелен цвят, се маха от котлона и веднага се разпределя в добре намазнена тава или друга форма по желание.
Върху карамела, още докато е горещ, се нареждат прасковите от компота. Върху тях се разпределя и тестото.
Плодовият сладкиш се пече в умерена фурна до готовност. След като се изпече, сладкишът се изкарва от фурната и се обръща в друг съд, така че прасковите да са отгоре.
По желание, преди да се обърне, блатът се сиропира със сока от компота.
Лесният сладкиш с праскови е готов.
Опитай и другите ни сладкиши с карамел или тези вкусни десерти с праскови.
Коментари