Пържен Дроб (Тава Джигер) по Одрински

ЗорицаЗорица
Гуру
969
8k
4k
3k
6
26/04/2018
"Е няма такава вкусотия - хем лесно, хем много бързо, а за вкуса да не говорим "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо164 582
  • Преглеждания за месеца3337
  • Преглеждания за седмицата932
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

  • черен дроб - 1 кг (агнешки или телешки)
  • брашно - смес от 300 г пшенично и 150 г царевично за овалване
  • олио - за пържене
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Черният дроб се изчиства много добре от ципите и жилите, нарязва се по дължина на много тънки ивици.

В купа се смесват двата вида брашно. Добавя се сол и черен пипер на вкус.

Дробът се отцежда и се овалва хубаво в брашното от всички страни и след това се слага се в гевгир и излишното брашно се изтупва.

Загрява се обилно количество олио в по-дълбок тиган и се изпържва до готовност.

Готовият дроб се отцежда върху кухненска хартия и се сервира със свежа салата от домати, печени чушки и гарниран с люти чушлета.

Да ви е сладко!

Чук за месо с брадвичка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар