Начин на приготвяне
Вчера бях взела прясно телешко дробче, измих го от кръвта, подсуших го, обезципих го внимателно и го нарязах на подходящи парчета (не по-дебели от 1 см).
Намазах го добре с малко зехтин и оставих да почине. След това го хвърлих на грил тигана. В оригиналната рецепта дробът се нарязва на хапчици, овалва се в брашно и се пържи.
Разбира се, пържен е по-вкусен, но напоследък се старая да готвя здравословно и пека всичко.
След като се изпече дробчето, го сложих в тенджера с похлупак, за да се задуши, капнах няколко капки зехтин, сол, червен пипер и кимион. Раздрусах добре и оставих да се позадуши.
За повече аромат нарязах една глава лук на шайби, поръсих малко захар и оставих да се карамелизира. Но това не е по оригиналната рецепта.
Приятен апетит!