Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Дроб по Албански (Арнауд джигер)

Дроб по Албански (Арнауд джигер)

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4542k2
Дроб по Албански (Арнауд джигер)
Снимка: Евтини Рецепти
1 / 3
06/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Страхотно мезе за всяко любимо питие !"

Необходими Продукти

  • дроб - телешки, свински по избор
  • зехтин
  • сол
  • червен пипер
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вчера бях взела прясно телешко дробче, измих го от кръвта, подсуших го, обезципих го внимателно и го нарязах на подходящи парчета (не по-дебели от 1 см).

Намазах го добре с малко зехтин и оставих да почине. След това го хвърлих на грил тигана. В оригиналната рецепта дробът се нарязва на хапчици, овалва се в брашно и се пържи.

Разбира се, пържен е по-вкусен, но напоследък се старая да готвя здравословно и пека всичко.

След като се изпече дробчето, го сложих в тенджера с похлупак, за да се задуши, капнах няколко капки зехтин, сол, червен пипер и кимион. Раздрусах добре и оставих да се позадуши.

За повече аромат нарязах една глава лук на шайби, поръсих малко захар и оставих да се карамелизира. Но това не е по оригиналната рецепта.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: