Лятна вечеря с патладжани

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Лятна вечеря с патладжани
Снимка: Зори
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Лека и вкусна вечеря с патладжан, която можете да си хапвате без угризения на съвестта"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 кг
  • домати - 5 - 6 бр.
  • кромид лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • галета - 3 - 4 с.л.
  • магданоз - 1/4 връзка
  • черен пипер
  • чесън - 3 скилидки
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват и без да се белят, се нарязват на шайби, посоляват се обилно и се оставят в гевгир за 30 минути.

Изстискват се хубаво от горчивата вода, намазват се с олио и се изпичат на грил тиган за кратко от двете страни. Прехвърлят се в тавичка и се нареждат равномерно на един пласт.

В тенджерка с малко олио се задушават ситно нарязаният лук и настърганият морков.

Добавят се обелените и настъргани домати, наситнената червена чушка и чесън, поръсва се със сол и черен пипер. Оставя се да къкри на тих огън около 30 минути.

След това се изсипва върху патладжаните и отгоре се поръсва с галетата. Полива се с 1 - 2 лъжици олио и се запича във фурната за около 20 минути.

Порциите пълнени патладжани се поднасят поръсени със ситно нарязан магданоз.

Лятната Вечеря с патладжани е готова.

В сезона на патладжана препоръчваме да опитате и другите ни предложения за патладжан с доматен сос, вкусен патладжан на фурна или любимата ни патладжанена мусака.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: