Начин на приготвяне
Патладжаните се измиват и без да се белят, се нарязват на шайби, посоляват се обилно и се оставят в гевгир за 30 минути.
Изстискват се хубаво от горчивата вода, намазват се с олио и се изпичат на грил тиган за кратко от двете страни. Прехвърлят се в тавичка и се нареждат равномерно на един пласт.
В тенджерка с малко олио се задушават ситно нарязаният лук и настърганият морков.
Добавят се обелените и настъргани домати, наситнената червена чушка и чесън, поръсва се със сол и черен пипер. Оставя се да къкри на тих огън около 30 минути.
След това се изсипва върху патладжаните и отгоре се поръсва с галетата. Полива се с 1 - 2 лъжици олио и се запича във фурната за около 20 минути.
Порциите пълнени патладжани се поднасят поръсени със ситно нарязан магданоз.
Лятната Вечеря с патладжани е готова.
В сезона на патладжана препоръчваме да опитате и другите ни предложения за патладжан с доматен сос, вкусен патладжан на фурна или любимата ни патладжанена мусака.