Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Лятна вечеря с пържен бял патладжан

Лятна вечеря с пържен бял патладжан

Лятна вечеря с пържен бял патладжан
Снимка: цветослава киркова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"И като стана дума за летни прегрешения - този пържен бял патладжан е сред любимите ни"

Необходими Продукти

  • патладжан - 2 бр. бял
  • наденица - 2 бр. сурово пушена
  • домати - 2 бр. червени
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • царевично брашно - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се срязва на две по дължина, посолява се и се оставя за кратко, след това се изплаква, потапя се в царевично брашно и се пържи от двете страни, отцежда се върху кухненска хартия.

Надениците се нарязват и се пекат от двете страни до зачервяване, доматите се нарязват.

В подходяща чиния се подреждат патладжаните, надениците и доматите.

Поръсва се с скилидки чесън и сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: